Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Μ.Κ.Ο


Σήμερα, Τρίτη 12 Μάρτη, το Συνδικάτο ΟΤΑ και η Συντονιστική Επιτροπή των εργαζόμενων σε ΜΚΟ, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υφυπουργού Εργασίας κ. Τουλκίδη, υπεύθυνο για τα προγράμματα ΚΟΧ πανελλαδικά, για το σοβαρότατο πρόβλημα της καθυστέρησης των πληρωμών.
Θέσαμε στον κ. Τουλκίδη ότι εμείς που εργαζόμαστε σε αυτά τα προγράμματα είμαστε μακροχρόνια άνεργοι και αντιμετωπίζουμε ζητήματα στοιχειώδους διαβίωσης και ζητάμε με παρέμβαση του Υπουργείου να λυθεί άμεσα το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις πληρωμές καθώς και την ασφάλιση μας.
Το Υπουργείο θεωρεί ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην κακή διαχείριση ρίχνοντας τα βάρη στις ΜΚΟ χωρίς να παίρνει υπόψη ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι και χωρίς ασφάλιση όπως και οι απολυμένοι, πλέον άνεργοι, είναι απλήρωτοι και χωρίς ασφάλιση.
Το πρόβλημα της καθυστέρησης στις πληρωμές αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχουν ΜΚΟ που χρωστάνε στους εργαζόμενους 1 μήνα δεδουλευμένων, όπως  Αθηνά, Equal Society ενώ η σύμβαση έχει ήδη λήξει εδώ και 1-1μιση μήνα, 2 μήνες δεδουλευμένων όπως Έλιξ και Αλέξανδρος, 3 μήνες δεδουλευμένων ενώ η σύμβαση έχει ήδη λήξει όπως ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΑΕΠ και υπάρχουν εργαζόμενοι όπως στη ΜΚΟ ΚΕΑΝ που δεν έχουν πληρωθεί καθόλου και διανύουν τον τελευταίο μήνα εργασίας!!!
Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο ΟΤΑ και στην Επιτροπή Εργαζομένων στις ΜΚΟ και απαιτούμε
·        καταβολή όλων των δεδουλευμένων
·        σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα
·        να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
·        επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων   
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής την Τρίτη 19 Μάρτη στις 18:00 στην αίθουσα του σωματείου εμποροϋπαλλήλων, Αγίας Φιλοθέης 5β (πίσω από τη μητρόπολη) για να σχεδιάσουμε τη συνέχιση του αγώνα μας.


Επιτροπή Εργαζομένων ΜΚΟ