Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 12:00 συγκέντρωση 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
Όλοι στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-9-2015 από τις 12:00 μέχρι το τέλους του ωραρίου και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας.

Συνάδελφοι
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) που δουλεύουν στους Δήμους της Αττικής καλούν όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  τη Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 12:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούμε γιατί μέχρι και σήμερα οι συνάδελφοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κωλυσιεργούν τη καταβολή των μισθών με διάφορες δικαιολογίες. Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των μισθών σε όλους τους εργαζόμενους 5μηνίτες. Η καταβολή τους να γίνεται εγκαίρως και σταθερά. Πρόκειται για εργαζόμενους που ήταν μακροχρόνια άνεργοι.      
Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έλεγαν ψέματα ότι μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα δίνουν ανάσα στο πρόβλημα της ανεργίας. Μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία και να δημιουργούν φθηνό εργατικό δυναμικό στις υπηρεσίες του κεφαλαίου. Θέλουν να καθιερώσουν τη δουλειά χωρίς δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί χρόνια τώρα όπως τα μέτρα προστασίας σε βαριές και ανθυγιεινές δουλειές, τα επιδόματα, τις άδειες κ.λ.π. Όμως το κυριότερο είναι ότι θέλουν η νέα γενιά να δεχτεί να ζει μια χαμοζωή που θα περιπλανιέται από την ανεργία στη μισοδουλειά και θα παρακαλάει για ένα μισθό που και αυτός θα είναι λειψός.   
Στην ίδια ρότα βρίσκεται και η πλειοψηφία των δημάρχων που υλοποιούν αυτές τις αντεργατικές πολιτικές και δεν διστάζουν ακόμα και να καταπατήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις αλλά και τους νόμους και τις διατάξεις που ψήφισαν τα κόμματα  τους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε όλη τη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ τα συγκεκριμένα προγράμματα τα θεωρούσε δουλεμπορικά, σήμερα τι άλλαξε;
Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ζουν με ψευδαισθήσεις ότι μετά τις εκλογές τα πράγματα θα αλλάξουν, αντιθέτως οι συνθήκες θα χειροτερέψουν. Οι δανειστές, το κουαρτέτο, επιζητούν και άλλο αίμα και άλλες θυσίες από τους εργαζόμενους αλλά και από τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.
Καλούμε  τους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνίτες) να μην υποκύψουν στην εργοδοτική τρομοκρατία αντιθέτως, να ορθώσουν το ανάστημα τους. Να μην κάνουν βήμα πίσω από τη διεκδίκηση για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Σε κάθε δήμο, σε κάθε υπηρεσία  στήνουμε επιτροπές αγώνα  πλάι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και ενιαία οργανώνουμε  τη μάχη.  
Στην επίθεση τους απαντάμε με ενότητα και αγώνα.

Απαιτούμε:
1)    Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
2)    Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος που ο μισθός τους θα είναι κατώτερος από τα 751 ευρώ.
3)    Μισθός από το πρώτο μήνα και ασφάλιση από τη πρώτη μέρα.
4)    Να πληρώνονται οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα επιδόματα.
5)    Καταβολή επιδόματος ανεργίας μετά το τέλος του προγράμματος.
6)    Δωρεάν μεταφορά προς και από τη δουλειά τους.
7)    Άδεια 2 μέρες τον μήνα.
8)    Άμεσα μέτρα προστασίας σε αυτούς που δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.
9)    Αναγνώριση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών σε όλους τους εργαζόμενους των προγραμμάτων.
10)            Καμιά παραχώρηση ή ενοικίαση εργαζομένων πέρα από τους φορείς που προσλήφθηκαν.
           
Όλοι στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-9-2015 από τις 12:00 μέχρι το τέλους του ωραρίου και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας.