Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 5ΜΗΝΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 2 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 5ΜΗΝΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 2 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Συνάδελφε 5μηνίτη.Πριν από λίγο διάστημα μας λέγανε εργαζόμενους και σήμερα για άλλη μια φορά περιμένουμε στις ουρές του ΟΑΕΔ.  Για πέντε μήνες δουλεύαμε για 490 ευρώ και με τους αγώνες μας καταφέραμε να πάρουμε κάποια εργατικά δικαιώματα.
Το Ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους μας, τόσο τους συνταξιούχους, όσο και τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία. Για εμάς τους ανέργους το χτύπημα είναι διπλό αυτό το έκτρωμα που θέλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτό γιατί δεν θα μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Για άλλη μια φορά θα στραφούμε στους γονείς μας για να μπορέσουμε να πάρουμε τα απολύτως απαραίτητα για τις οικογένειες μας αφού ούτε τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας δεν δικαιούμαστε.
Ιατροφαρμακευτική κάλυψη δεν έχουμε ακόμα γιατί μέχρι και σήμερα δεν μπορούμε να ανανεώσουμε τα βιβλιάρια μας παρόλο που μας λέγανε εργαζόμενους. Αυτό είναι το μέλλον όλων μας εργαζομένων και ανέργων. Να περιμένουμε τα ψίχουλα για να ζήσουμε. Άραγε ποιος από εμάς θα μπορεί να συμπληρώσει 15 ή 20 χρόνια εργασίας, προκειμένου να κατοχυρώσει το δικαίωμα σύνταξης, ακόμα και για αυτά τα 384 ευρώ που θα δίνονται με την εθνική σύνταξη αφού μας θέλουν εργαζόμενους των 5 μηνών το χρόνο ή και ακόμα εργαζόμενους τις μίας μέρας την εβδομάδας;
Στόχος τους είναι η ανακύκλωση της ανεργίας αφού δεν κάνουν τίποτα για τους ανέργους. Μας πετάνε ένα ξεροκόμματο των 5μηνων και μετά πάλι στην ανεργία. Αυτό θέλουμε για τα εμάς και τα παιδιά μας; Το μέλλον μας να είναι δεμένο με τις αλυσίδες που μας βάζουν; Να μας παίρνουν τα σπίτι για ένα κομμάτι ψωμί; Πολλοί από εμάς σε λίγο διάστημα θα έρθουμε αντιμέτωποι με τους πρώτους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας αφού δεν εργαζόμαστε και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις «υποχρεώσεις» μας. Το σίγουρο είναι ότι δεν ευθυνόμαστε για την ανεργία μας, φέρουμε όμως ένα κομμάτι ευθύνης, αν αφήσουμε να εφαρμοστεί στη πράξη αυτό το νομοσχέδιο. Τι θα απαντήσουμε στα παιδεία μας για το μέλλον που τα περιμένει;
Μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθώντας τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασαν την ανεργία στα σημερινά επίπεδα. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα τόσο στους ανέργους, όσο και στο σύνολο της εργατικής τάξης και στους συνταξιούχους, με το πιο αντιδραστικό νομοσχέδιο που καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών.
Η θέση των ανέργων θα πρέπει να είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε:
     Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους.
·        Να μην επιτρέψουμε τη μείωση ακόμα και αυτών των πενιχρών επιδομάτων.  Άμεση καταβολή στην ολότητα τους.
·        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία πληρωμή ή συμμετοχή των ανέργων σε υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
·        Καμία πληρωμή σε τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ. Απαγόρευση διακοπής νερού-ρεύματος-τηλέφωνου Διαγραφή χρεών για λογαριασμούς-καταναλωτικά δάνεια όλων των ανέργων.
·        Δωρεάν μετακίνησης για όλους τους ανέργους σε όλα τα ΜΜΜ, σε όλες τις πόλεις, χωρίς χρονικούς όρους και προϋποθέσεις.
·        Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε μικρούς επαγγελματίες και έμπορους, σε αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 5ΜΗΝΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 2 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ