Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για το εργατικό ατύχημα στην Ελευσίνα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
για το εργατικό ατύχημα στην Ελευσίνα.

Μετά το πρώτο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα του συναδέλφου μας στο Πέραμα ένας ακόμα συνάδελφός μας τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια εν ώρα εργασίας. Ο συνάδελφος προσλήφθηκε μέσω ΜΚΟ στην περιφέρεια Αττικής και δούλευε στο δήμο Ελευσίνας στην ανακύκλωση, εργασία που συγκαταλέγεται στα βαρέα.
Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή του δήμου Ελευσίνας και την περιφέρεια Αττικής για τα μηδαμινά μέτρα προστασίας που παρέχει στους εργαζόμενους, για την τοποθέτηση συναδέλφου χωρίς πείρα και ειδίκευση σε βαρέα και ανθυγιεινά πόστα που κάνουν την εργασία επισφαλή και παιχνίδι με το θάνατο.
Η εντατικοποίηση της εργασίας και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως η δουλειά για 5 μήνες χωρίς ασφάλιση, επιδόματα, άδειες, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, μέτρα προστασίας που έχουν επεκταθεί και στους Δήμους λόγω της έλλειψης προσωπικού θα κυριαρχήσουν και μετά τις αθρόες απολύσεις στο δημόσιο.
Απαιτούμε :
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις περιφέρειες.
  • Να διευρυνθούν τα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα πόστα με επικίνδυνο αντικείμενο εργασίας, περιβάλλον, πράσινο κλπ. και για όλους τους συναδέλφους. Οι συνάδελφοι με τα 5μηνα δεν είμαστε δεύτερης διαλογής εργαζόμενοι.
  • Να μην ιδιωτικοποιηθεί κανένας τομέας εργασίας. Η ιδιωτικοποίηση σημαίνει περισσότερο κέρδος σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Να αναλάβει ο Δήμος την τύχη του συναδέλφου μας και της οικογένειάς του για όσο διάστημα δεν θα είναι ικανός για εργασία.


Κανένας μόνος του!
Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Επιτροπή εργαζομένων και ανέργων στις ΜΚΟ