Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης
Οι Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο μαζί με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησαμε την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο εργασίας και συναντηθήκαν με τον Γενικό Γραμματέα κύριο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΚΚΟΡΗ.
Στην συνάντηση καταγγείλαμε ότι τους τελευταίους μήνες υλοποιείται στους δήμους και την περιφέρεια Αττικής το λεγόμενο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που έχουν προσληφθεί από τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) με 5μηνες συμβάσεις και μισθό μόλις 625 ευρώ, ανεξάρτητα από την εργασία και τα τυπικά προσόντα που έχουν, καταπατώντας κάθε ΣΣΕ, σε Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.
Οι Μ.Κ.Ο. αν και φέρονται ως φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα εισπράξουν το 5%.Το ποσό που θα εισπράξουν οι Μ.Κ.Ο για την Αττική ξεπερνάει τις 1,8 εκ Ευρώ!
Μετά από αρκετούς μήνες οι περισσότεροι εργαζόμενοι – πρώην άνεργοι, παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των οικογενειών τους. .
Είναι απαράδεκτο ότι άνθρωποι συντετριμμένοι από την ανεργία να μην παίρνουν ακόμα και αυτό το πενιχρό ποσό που δικαιούνται από το πρόγραμμα για την εργασία τους.
Απαιτήσαμε:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος απλήρωτος, έγκαιρη και σταθερή πληρωμή τους.
Ίδια δικαιώματα, ωράριο και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για όλους.
Άμεση ασφάλιση όλων των εργαζομένων. 
Ο Γενικός Γραμματέας «δήλωσε την άγνοια του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και έριξε την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση που έφτιαξε και υλοποίησε πρόγραμμα βιαστικά» και ότι θα ασχοληθεί για τα προβλήματα των εργαζομένων από την Δευτέρα γιατί έχει πολύ δουλειά μέχρι να ψηφιστούν τα μέτρα και ο προϋπολογισμός την Κυριακή !!!!!!!
Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ με την μαζική τους συμμετοχή στην 48ωρη απεργία και στην συγκέντρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ στο πλευρο του Σωματείου ΟΤΑ έδωσαν και εκεί μια αποφασιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε από την Κυβέρνηση και να δυναμώσουν τον αγώνα ώστε να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς μεροκάματο.