Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ Μ.Κ.Ο ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ 13.00 ΈΩΣ
ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 2 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


Οι Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο με την στήριξη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στάση εργασίας από 13.00 ως την λήξη της βάρδιας που κήρυξε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ για τους εργαζόμενους σε κοινωφελή προγράμματα μέσο Μ.Κ.Ο στους Δήμους και την αιρετή Περιφέρεια Αττικής και συγκέντρωση στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.
Συνάδελφοι
Τους τελευταίους μήνες υλοποιείται στους δήμους και την περιφέρεια Αττικής το λεγόμενο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας και αφορά περίπου 13.000 εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί από τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) με 5μηνες συμβάσεις και μισθό μόλις 625 ευρώ, ανεξάρτητα από την εργασία και τα τυπικά προσόντα που έχουν, σε Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.
Μετά από αρκετούς μήνες οι περισσότεροι εργαζόμενοι – πρώην άνεργοι, παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των οικογενειών τους.
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ θεωρεί απαράδεκτο ότι άνθρωποι συντετριμμένοι από την ανεργία να μην παίρνουν ακόμα και αυτό το πενιχρό ποσό που δικαιούνται από το πρόγραμμα για την εργασία τους.
Απαιτούμε:
·        Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος απλήρωτος, έγκαιρη και σταθερή πληρωμή τους.
·        Ίδια δικαιώματα, ωράριο και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για όλους.
·        Άμεση ασφάλιση όλων των εργαζομένων. 
·        Να μην αποδοθεί στις Μ.Κ.Ο το 5% της χρηματοδότησης του προγράμματος, άλλα να δοθεί στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα.
·        Το πρόγραμμα και η χρηματοδότηση του να περάσει στους δήμους. Να φύγουν οι Μ.Κ.Ο. έξω από το πρόγραμμα – έξω από τους δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες