Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Δεν πρόλαβαν να πιάσουν δουλειά οι εργαζόμενοι με τις 5μηνες συμβάσεις στο δήμο μας και ήδη μετράμε εργατικό ατύχημα. Συνάδελφος κόπηκε στο πόδι από σπασμένο μπουκάλι που πάτησε μιας και δεν του είχαν δοθεί άρβυλα λόγω έλλειψης. Το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους μιας και δεν έχουν δοθεί σε κανένα εργαζόμενο όλα τα μέσα ατομικής προστασίας πουπροβλέπονται
Καταγγέλλουμε τη πολιτική της δημοτικής αρχής που απασχολεί τους συνάδελφους σε ειδικότητες όπου προβλέπονται απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, εμβόλια και γάλα χωρίς να τους τα χορηγεί.
Καταγγέλλουμε και τη πολιτική της Κυβέρνησης που αντί να προχωρήσει στην απελευθέρωση των προσλήψεων ώστε  όλες οι υπηρεσίες των δήμων να έχουν Μόνιμο Προσωπικό με πλήρες μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προσαρμόζει τη πολιτική της στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσλαμβάνει προσωπικό με 5μήνες συμβάσεις και μισθό 490 ευρώ προκειμένου να χαμηλώσει ακόμη περισσότερο τη τιμή της  εργατικής δύναμης αλλά και να καταπατήσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. 
Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, δεν τους χαρίζουμε τίποτα, οργανώνουμε τον αγώνα μας δίπλα στο σωματείο. Να μην υπάρξει συνάδελφος (μόνιμος ή συμβασιούχος) που δεν θα απαιτήσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μισθούς όχι κάτω από τα 751, ίσα δικαιώματα με το Μόνιμο προσωπικό.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1.     ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ.
2.     ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ 5ΜΗΝΙΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 751€.
3.     ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ. ΒΑΕ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.
4.     ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.


Το Δ.Σ.