Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Η Συντονιστική Επιτροπή εργαζομένων με τις ΜΚΟ πραγματοποίησε κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας την Τρίτη5/2 στις 13:30 διεκδικώντας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Μ.Κ.Ο

            Η Συντονιστική Επιτροπή εργαζομένων με τις ΜΚΟ πραγματοποίησε κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας την Τρίτη5/2 στις 13:30 διεκδικώντας
·        καταβολή όλων των δεδουλευμένων
·               σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα
·               να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
·               επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων
·               να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία
·               ασφάλιση για όλους
Στη συνάντηση, ο Γ.Γ. του Υφυπουργού και άμεσα υπεύθυνος για τις ΜΚΟ, κ. Τουλκίδης, αφού ομολόγησε με κυνικό τρόπο ότι “τα προγράμματα με τις ΜΚΟ είναι διάτρητα από παντού και περιμένουμε να τελειώσουν για να τα πετάξουμε από το παράθυρο” και να συνεχιστούν βέβαια με άλλα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των νέων, δεσμεύτηκε ότι θα ελέγξει τις ΜΚΟ που αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για 1, 2, 3 ακόμα και 4 μήνες και ''θα τους τραβήξει το αφτί'', για να γίνουν άμεσα οι πληρωμές.
Δεσμεύτηκε ότι θα σταματήσει την κοροϊδία των δημοτικών αρχών που παίζουν με τον πόνο των μελλοντικών ανέργων. Οι δήμοι αφήνουν να κυκλοφορεί η φήμη ότι θα γίνει επέκταση των συμβάσεων με τις ΜΚΟ ώστε για 1 -2 μήνες, μέχρι να γίνει η επέκταση, να δουλεύουν εθελοντικά! Έχουν τους εργαζόμενους με το καρότο και το μαστίγιο για να δουλεύουν τσάμπα! Επίσης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρχει μοριοδότηση του εθελοντισμού στα επόμενα προγράμματα.
Για το ζήτημα της ασφάλισης απάντησε ότι δεν έχει δικαίωμα να ασφαλιστεί ο εργαζόμενος εκ των προτέρων, για να είναι καλυμμένος σε περίπτωση που αρρωστήσει, παρ΄ ότι στη διάρκεια των 5 μηνών θα έχει συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα (που πλέον έφτασαν τα 100!). Καλεί τους εργαζόμενους να γίνουν μπαλάκι, μόνο σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, από το νοσοκομείο στη ΜΚΟ, στον ΟΑΕΔ και μετά στο ΙΚΑ για να πάρουν πίσω τα λεφτά που ήδη έχουν πληρώσει!
Καλούμε το Υπ. Εργασίας, πριν πετάξει και τους εργαζόμενους από το παράθυρο, να καταλάβει ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι. Είμαστε εργαζόμενοι με δικαιώματα. Απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας!

Επιτροπή Εργαζομένων ΜΚΟ