Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και δεν κάνουν πίσω


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΓΣΕΒΕΕ
18.2.13
Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται
και δεν κάνουν πίσω
Συνάδελφοι, τη Παρασκευή 15/02/2013 αντιπροσωπεία από διάφορους εργασιακούς χώρους του Δήμου πήγε στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ  για το θέμα των πληρωμών μας.
Ενώ ζητήσαμε να μιλήσουμε με κάποιον από το διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ μας παρέπεμψαν σε διοικητικούς υπαλλήλους του, την κ. Αυλωνίτη και κ. Δαβρή οι οποίες μας ενημέρωσαν ότι τα χαρτιά μας έφυγαν από τη ΓΣΕΒΕΕ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν μας έδωσαν απάντηση γιατί δεν είχαν πάει τόσο καιρό, ούτε για το πότε ακριβώς θα πληρωθούμε. Μέτα από πίεση όσων είμαστε εκεί, ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο εργασίας μπροστά μας. Η απάντηση του υπουργείου ήταν, «ότι η υπάλληλος που έχει αναλάβει το φάκελο μας είναι άρρωστη», οπότε ούτε το υπουργείο ήταν σε θέση να μας απαντήσει με ακρίβεια για τη πληρωμή μας.
Παρόλο που είμαστε 2 μήνες απλήρωτοι και καθημερινά τους πιέζαμε για τις πληρωμές μας, θυμήθηκαν να μας φωνάξουν σε συνάντηση με τον κ. Καββαθά μόλις ανακοινώθηκε η πρόθεση εργαζομένων να κινητοποιηθούν.

Στη συνάντηση που έγινε το Σαββάτο 16/02/2013 στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης με τον αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά ακούσαμε για άλλη μια φορά τα ίδια πράγματα. Πρωτοτύπησε όμως προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, λέγοντας «ότι η επίσχεση εργασίας ενδέχεται να δημιουργήσει, σημαντικά προβλήματα στην πληρωμή». Παράλληλα προσπάθησε να στοχοποιήσει, τους εργαζόμενους που δεν δέχονται απλήρωτοι να δουλεύουν με σκυμμένο κεφάλι, διεκδικώντας το αυταπόδεικτο δηλ. τα δεδουλευμένα τους. Συνέχισε προσπαθώντας, να στρέψει τους εργαζόμενους που δεν έκαναν ακόμη το βήμα, απέναντι σε αυτούς που προέβησαν σε επίσχεση, λέγοντας ότι θα είναι αυτοί υπεύθυνοι για τη καθυστέρηση των πληρωμών.
Τέλος επισήμανε ότι μπορεί ως συνδικαλιστής να διαφωνεί με τη συγκεκριμένη κίνηση αλλά το Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ μπορεί να κινηθεί δικαστικά για το θέμα της επίσχεσης.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Είναι τυχαίο που μόλις οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους  απειλούνται  για την απόφαση τους  αυτή;
Άραγε ποιος είναι υπεύθυνος που 2 μήνες τώρα τα χαρτιά μας δεν έχουν πάει στο υπουργείο;
Το ίδιο έγινε και με τους εργαζόμενους που έκαναν επίσχεση εργασίας στα προγράμματα  κοινωφελούς εργασίας μέσω ΓΣΕΕ στα Ιωάννινα που και εκεί προσπάθησαν να εκβιάσουν τους εργαζόμενους.
Η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ δύο από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες πρωτοστατούν σαν σύγχρονοι δουλέμποροι, προσφέροντας δουλειά με ημερομηνία λήξης σε μακροχρόνια άνεργους και εξαθλιωμένους (εισπράττοντας το 5%), χωρίς εργασιακά δικαιώματα χωρίς ασφάλιση. Τους εκβιάζουν και τους τρομοκρατούν που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
Καλούμε όλους  τους  εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους να μην σκύψουν το κεφάλι στις συνεχιζόμενες πιέσεις της ΓΣΕΒΕΕ και του δήμου.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΓΣΕΒΕΕ