Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕΣΩ «ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕΣΩ «ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ»
Την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 οι εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Αιγάλεω πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στα γραφεία της ΜΚΟ «ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ» για το σοβαρότατο πρόβλημα της καθυστέρησης των πληρωμών, αφού εδώ και δυο μήνες δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα μας.
Μετά από πίεση όσων είμαστε εκεί, η Πρόεδρος και οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ υποστήριξαν ότι φταίει το Υπουργείο Εργασίας που δεν τους έχει δώσει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ για τις πληρωμές μας, ενώ αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για το αν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες από όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους και υπεύθυνους για την καταβολή των μισθών. Όλα αυτά σε κλίμα ειρωνείας και αποδοκιμασίας. Τελικά δεν πήραμε απάντηση για το πότε ακριβώς θα πληρωθούμε.
Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό!!
Τη στιγμή που η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εκμεταλλεύονται τις στρατιές των ανέργων για να προωθούν συμβάσεις χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα (άδειες, επιδόματα κ.α.). Το μόνο που καθορίζουν είναι το μεροκάματο και η ασφάλιση. Ακόμα και σε αυτά όμως υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Μετά από πέντε μήνες θα ψάχνουμε πάλι για δουλειά και χωρίς το πενιχρό βοήθημα του ΟΑΕΔ, αφού δεν μπαίνουμε καν στο ταμείο ανεργίας. Πρόκειται για σχέσεις εργασίας που το σύστημα επιβάλει για να μας κάνει όλο και φθηνότερους ως μοναδικό μέτρο για να ξεπεράσει την δική του οικονομική κρίση.
Οι εργαζόμενοι δεν θα σκύψουμε το κεφάλι!! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!!
Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο ΟΤΑ και στην Επιτροπή Εργαζομένων στις ΜΚΟ μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας. Καλούμε σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων 18/4 και ώρα 13:00.
Απαιτούμε
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και δέσμευση για την καταβολή των υπόλοιπων αποδοχών μας.
  • Άμεση καταβολή των ενσήμων
  • Δικαίωμα αδείας και επιδόματα αδείας
  • σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα
  • να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας