Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΜΕΣΩ «ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ


Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Στις 17/4/13 πραγματοποιήσαμε συνέλευση οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ «ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ», που απασχολούμαστε στον Δήμο του Χαϊδαρίου, προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα που βιώνουμε, με κύριο το ζήτημα των πληρωμών, αφού εδώ και 2 μήνες δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα μας.
Ο λόγος που χρησιμοποιούν αυτά τα προγράμματα είναι να μειώσουν δήθεν την ανεργία, για να δώσουν ''μια ανάσα'' σε μας τους άνεργους που ψάχνουμε για δουλειά για 1, 2 ή και παραπάνω χρόνια και την ίδια στιγμή γεμίζουν τις τσέπες δουλεμπορικών γραφείων και μεγάλων επιχειρήσεων. Πατώντας πάνω στις στρατιές των ανέργων , την άσχημη οικονομική κατάσταση των Δήμων, και το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας εξασφαλίζουν τζάμπα εργατικό δυναμικό για 8ωρη εργασία, με 625 ευρώ μισθό χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα (άδειες, επιδόματα, μέσα ατομικής προστασίας κ.α.), ανοίγοντας το δρόμο διάπλατα στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και ότι έχει απομείνει από αυτά.
Αυτές οι σχέσεις εργασίας όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας αλλά το διαιωνίζουν. Μετά από 5 μήνες θα ψάχνουμε πάλι για δουλειά και χωρίς το πενιχρό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ. Είναι σχέσεις εργασίας που το σύστημα επιβάλει και γενικεύει για να μας κάνει όλο και φθηνότερους ως μοναδικό μέτρο για να ξεπεράσει την δικιά του οικονομική κρίση.
Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και προετοιμασία αυτής της προσπάθειας είναι οι ''συμβάσεις'' που υπογράψαμε στα 5μηνα. Το μόνο που καθορίζει είναι το μεροκάματο και η ασφάλιση. Ακόμα και σε αυτά όμως υπάρχουν τεράστια προβλήματα.
Σε σχέση με την ασφάλιση, κανείς από εμάς μετά από 5 μήνες δουλειάς δεν μπορεί να ανανεώσει το βιβλιάριο υγείας αφού δεν έχουν κολληθεί ακόμα τα ένσημα λόγω της καθυστέρησης στις πληρωμές. Παράλληλα οι όροι εργασίας θυμίζουν κάτεργο. Δεν προβλέπονται άδειες για τους εργαζόμενους σε ΜΚΟ, ούτε καν για τις μητέρες, ενώ τα μεροκάματα των αργιών ή τα επιδόματα αδειών δεν καταβάλλονται.
Δεν είμαστε μόνοι μας! Στο πλευρό μας βρίσκεται το συνδικάτο των ΟΤΑ και η συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων σε ΜΚΟ στην Αττική. Μόνο ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας έχει αποτέλεσμα.
Στη συνέλευση, όπου παραβρέθηκε η επιτροπή εργαζομένων στην ΕΔΡΑ του δήμου Αιγάλεω, αποφασίστηκε εκ νέου συνέλευση την Δευτέρα 22/04/2013 στις 13:30 και συστάθηκε συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων. Ύστερα από συλλογική απόφαση των εργαζομένων δημιουργήθηκε και το πλαίσιο των αιτημάτων.

Βάσει των παραπάνω απαιτούμε:
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και δέσμευση για την καταβολή των υπόλοιπων αποδοχών μας
    • Άμεση καταβολή των ενσήμων
  • Δικαίωμα αδείας και επιδόματος αδείας
  • Να καταβληθούν οι αποδοχές μας και τις ημέρες των αργιών
Καλούμε όλους  τους  εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους, να μην σκύψουν το κεφάλι.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΚΟ «ΕΔΡΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΤΗΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/04/2013
Στην αίθουσα συνελεύσεων στο κυλικείο του Δημαρχείου και ώρα 13:30

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΜΕΣΩ «ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ»