Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ 5μηνα Δήμου Περιστερίου



Συναδέλφισες -  Συνάδελφοι
  Οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ που απασχολούμαστε στον Δήμο Περιστερίου δημιουργήσαμε επιτροπή αγώνα με τη στήριξη της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου ΟΤΑΑΤΤΙΚΗΣ  ώστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας από τη δημοτική αρχή και την κεντρική διοίκηση .
 Τα νέα για εμάς τους Εργαζόμενους  με 5μηνα προγράμματα ΟΑΕΔ δεν είναι ευχάριστα, μετά από τη συνάντηση που είχε η  επιτροπή των εργαζομένων στα 5μηνα με τον διευθυντή του ΟΑΕΔ Περιστεριού για την πληρωμή μας , μας έδωσε την επίσημη απάντηση που έρχεται από τα κεντρικά του  ΟΑΕΔ   και λέει ότι δεν είναι έτοιμο το μηχανογραφικό ανάμεσα στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ  , ενώ ο ίδιος ο διευθυντής ήταν σαφέστατος ότι αυτό είναι δικαιολογία στην ουσία δεν υπάρχουν χρήματα.
Επίσης η επιτροπή 5μηνων ζήτησε συνάντηση με εκπρόσωπο της Δημοτικής αρχής Περιστερίου την Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος , ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπου και αρνήθηκε να μας δεχτεί , από ότι φαίνετε δεν θέλουν 5μηνα οργανωμένα με επιτροπές και σωματεία , θέλουν αναλωσίμους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα , που μέσα σε 5 μήνες  να βγάζουνε  την  δουλειά  που έχει μείνει πίσω εδώ και πολλά χρόνια  λόγο έλλειψης προσωπικού, και έπειτα να ξαναβρίσκονται  στις λίστες των ανέργων.
Την επόμενη μέρα έγινε η συνάντηση των  εργαζομένων με την εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής στον χώρο αναμονής της εργασίας  μας , εκεί μετά από τις απαιτήσεις μας  που μπήκαν για τα μέσα προστασίας , δεν δίστασε να απειλήσει όλα τα 5μηνα ότι αν δεν μπορέσει να  εφοδιάσει  όπως αρμόζει ο νόμος σε πρόσφατη εγκύκλιο ,  με αρβύλα  και παροχή  γάλακτος που συμπεριλαμβάνονται στα μέσα προστασίας  που διακαιόμαστε , θα  αναγκαστεί να  διακόψει την σύμβαση μας  (πληροφοριακά συνάδελφοι σε μια σειρά δήμων  έχουν δοθεί τα  μέσα ατομικής προστασίας πλήρως κανονικά ) .
Επίσης η αντιδήμαρχος δεν έδωσε καμία απάντηση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων που εργάζονται σε εργασίες υψηλού κίνδυνου μεταδοτικών ασθενειών  όπως καθαριότητα κ.α. Όσο για την πληρωμή των 2μηνων που την επόμενη εβδομάδα λήγει η σύμβαση τους και είναι απλήρωτοι με ευθηνή του δήμου, η εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής πέταξε  το μπαλάκι στην επίτροπο, και είπε πως δεν είναι ευθηνή δικιά μας  .
 Εδώ πρέπει να πούμε ότι η πλειοψηφία  του σωματείου εργαζομένων του δήμου περιστεριού όχι μόνο δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για εμάς ,αλλά και δεν δέχεται ούτε καν να μας εγγράψει στο σωματείο  .

 Συναδέλφισες -  Συνάδελφοι  δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι , είμαστε εργαζόμενοι με δικαιώματα  , άνθρωποι με αξιοπρέπεια και όχι αναλώσιμοι σκλάβοι του 21αιωνα .
 Δεν μπορεί η Διοίκηση του δήμου  από την μία να το παίζει με φιλανθρωπικά αισθήματα και από την άλλη να ξεζουμίζει στην κυριολεξία στην δουλειά εργαζόμενους των 492 ευρώ , να μας αναθέτει καθήκοντα επικίνδυνα  για την σωματική  μας ακεραιότητα , όπως να πατάμε αγκάθια ,σύριγγες  να δουλεύουμε πίσω από απορριμματοφόρα  χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας !
Συναδέλφισες -  Συνάδελφοι  Αποδεικνύεται ότι η πίεση , η οργάνωση μας  και η ενότητα μας έχει αποτελέσματα  , εκεί που οι προϊστάμενοι  και διοίκηση έλεγαν ότι δεν δικαιούμαστε  τίποτα άλλο εκτός γάντια και γιλέκα  , πλέον  παραδέχονται ότι δικαιούμαστε όλα τα μέσα προστασίας που δικαιούνται και οι μόνιμοι υπάλληλοι (αρβύλα γάλατα κ.α.) και όχι μόνο αυτό , μόλις φτιάξαμε την Επιτροπή μας στις 17/8/2015, στις 19/8/2015 έστειλε η  Διοίκηση  τις ονομαστικές μας καταστάσεις στα γραφεία του ΟΑΕΔ για  την πληρωμή μας.
Οι αγώνες μας δεν σταματάνε εδώ , ερχόμαστε από την κατάψυξη της ανεργίας  , όσο και να θέλουν να μας ονομάζουν  ωφελούμενους  , τα ψυχούλα που μας προσφέρουν  δεν επιλύουν τα σοβαρά  οικονομικά προβλήματα των οικογενειών μας  , δεν  θέλουμε την λύπηση κανενός,   θέλουμε Εργασία με αξιοπρέπεια και απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους !
 χρειάζεται να συνεχίσουμε τους αγώνες μας με διεύρυνση της επιτροπής  και στους υπόλοιπους χώρους εργασίας στο δημαρχείο στις τεχνικές υπηρεσίες και όπου αλλού βρίσκετε εργαζόμενος με ελαστική σχέση εργασίας, να ενώσουμε τις φωνές μας με επιτροπές και σωματεία  από άλλους δήμους  μαζί με το  Συνδικάτο OTA- ΑΤΤΙΚΗΣ , να διεκδικήσουμε:
-                     Την άμεση καταβολή των πληρωμών  στα 2μηνα  και τα 5μηνα που έχουν κλίσει μήνα.
-                     Τα μέσα ατομικής  προστασίας και εμβολιασμούς για όλους τους Εργαζόμενους .
-                     Αναρρωτική άδεια σε περίπτωση ασθένειας η ατυχήματος
-                     Κανονική άδεια 2 μέρες το μήνα όπως δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι
-                     Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα σε όσους εργάζονται σε σκληρές  εργασίες καθώς και το επίδομα (ΒΑΕ των 150 ευρώ) .
-                     Ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της σύμβασης μας.