Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


     Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μαζί με αντιπροσωπεία συναδέλφων από τα πεντάμηνα, κάναμε παρέμβαση τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ, όπου και συναντηθήκαμε με τη Διευθύντρια.
                                                                                                                                        
     Θέσαμε το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ήδη απλήρωτοι ενάμιση μήνα. Η επίσημη απάντηση που μας έδωσε η διευθύντρια είναι ότι δεν μπορούν να πληρωθούν επειδή το μηχανογραφικό σύστημα ανάμεσα στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ θα είναι έτοιμο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όταν ρωτήθηκε από εμάς αν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, δεν πήραμε καμία απάντηση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

     Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία και αυτής της κυβέρνησης σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων τσακισμένων από τη μακροχρόνια ανεργία καλά κρατεί, από τη μία να σας καλεί να εργαστείτε κάτω από συνθήκες γαλέρας, καλύπτοντας χιλιάδες κενά που υπάρχουν στους δήμους, από την άλλη μεριά δεν έχει εξασφαλίσει ούτε καν το αυτονόητο δικαίωμά σας να πληρώνεστε για τον κόπο και τον ιδρώτα σας.



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τη σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας χωρίς καμία καθυστέρης,.
  • Τη τήρηση όλων των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων κατά την εργασία, με τον εμβολιασμό, την παροχή των μέσων ατομικής προστασίας και γάλακτος,
  • Τη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όσους απασχολούνται σε αντίστοιχες ειδικότητες Δικαίωμα σε άδειες και άδειες ασθένειας.




                                                                  ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ